Slow Food Stockholm +46706080586 info@slowfoodstockholm.se
 

Slow Food Stockholm – Styrelse 2017/2018

Mia Hübinette, ordförande
Patrick Pall Bereszaszy, ledamot
Ulrika Brydling, ledamot
Anna Antonia Svedberg, ledamot
Arne Fjälling, ledamot
Cristiano Gardellini, ledamot
Jacqueline Ida Cavazza, suppleant
Maria Hult, suppleant
PRESENTATION av oss i styrelsen

Mia Hübinette
entreprenör och till vardags vice vd med erfarenhet från styrelsearbete och organisationsutveckling
– men framförallt ett genuint intresse för matlagning, råvaror och goda drycker.

Cristiano Gardellini
Jag har jobbat och varit aktiv inom besöksnäringen i trettio år. Från stora lyxhotell till kryssningsfartyg har jag mött människor och kulturer från jordens alla håll. Detta har gett mig större förståelse om vikten för hållbar god mat. Mitt fokus ligger stort på två saker som människor mer och mer glömmer bort: Njutning och matsvinnet. Njut mer! släng mindre!

Jacqueline Cavazza
Hon brinner för mat, mat som är god och tillagad på bra råvaror producerade på ett etiskt tillfredsställande sätt. Som första svensk har hon erhållit en kandidatexamen från The University of Gastronomic Science i Pollenzo, i Piemonte i norra Italien. Det är slow food-rörelsens grundare Carlo Petrini som står bakom universitetet.

Från att ha jobbat inom dagligvarubranschen blev det tre års intensiva studier där allting kretsade kring mat på ett eller annat sätt oavsett om ämnena var mathistoria, mikrobiologi, vin, marknadsföring eller kemi. Jacquelines examensarbete handlade om Sverige som det nya matlandet och den medvetenhet och förändring i synen på vår mat som kommit i kölvattnet av de senaste årens utveckling gläder Jacqueline:

Efter sin examen fick Jacqueline jobb hos välkända krögaren Mathias Dahlgren vars restauranger förärats flera Michelinstjärnor. Hon deltog i arbetet kring konceptet Matbordet där 10 personer deltar i en måltid där det gastronomiska och kulturella kopplas ihop på ett spännande sätt för en ännu större matupplevelse, t.ex. genom att lyfta in den historia som ligger bakom varje råvara.

Jacqueline månar om våra bönder och råvaruproducenter. Om det kommer från utbildningstidens många möten med bönder och producenter eller från tiden hos Mathias Dahlgren där kontakten med råvaruproducenterna var ett givet inslag varje vecka, spelar mindre roll men engagemanget och drivet är stort:

-Vi måste bry oss om våra bönder och ge dem förutsättningar att verka, vi kan inte äta datorer, konstaterar Jacqueline med emfas.

 

Maria Hult
Hur maten produceras och varifrån den kommer är frågor som jag arbetar med dagligen, på Stockholms Matmarknad och inom koncernen Svenska Brasserier, och som ligger mig varm om hjärtat. Jag vill att vi äter mer i säsong och att vi blir bättre på att ta vara på det som växer runt omkring oss. Jag vill gärna arbete med hur Slowfood kommunicerar med medlemmar och andra organisationer. Det är ett spännande jobb att försöka nå ut till våra befintliga medlemmar och få dem att känna sig engagerade, och samtidigt försöka nå nya människor med samma intressen som vi har. Ju fler vi är ju mer kan vi påverka och det finns även andra organisationer som vi kan samarbete med och på det sättet lyfta det som Slowfood står för good, clean, fair. Kan vi lyfta fram våra vänner honungsbina på något sätt skulle jag tycka det vore extra kul då jag är en passionerad biodlare.