Slow Food Stockholm info@slowfoodstockholm.se
 

Utflykt till Sötvattenlaboratoriet

WP Google Maps Error

In order for your map to display, please make sure you insert your Google Maps JavaScript API key in the Maps->Settings->Advanced tab.

09Maj2015

Besök på Sötvattenslaboratoriet med föredrag och fika.

Från 14.00 Till 16.00

På tisdag denna vecka släpper Artdatabanken en ny lista över rödlistade djur- och växtarter. Den förra listan gjordes 2010. För första gången sätts nu också nordhavsräkan upp på listan, där den gör sällskap med bland annat ål och lake.

Men vad innebär rödlistning och på vilka grunder görs bedömningarna?
Om detta berättar Arne Fjälling, forskare vid Sötvattenslaboratoriet och styrelseledamot i Slow Food Stockholm, på en träff med oss lördag 9 maj klockan 14-16. Arne berättar då också om sin egen forskning kring bland annat kräftor och fiskbestånd, om biologin för ett antal fiskarter och om senaste nytt på forskningsfronten.

Men det handlar inte om ett seminarium för experter, utan information för oss som vill äta fisk från både hav och sjö, men som samtidigt inte vill bidra till utrotningen av arter. 

I samband med träffen kommer vi också att få en snabbvisning av själva anläggningen och titta in i ålderslaboratoriet där man bestämmer åldern på fisk (bland annat riktigt gamla ålar).

Dessutom bjuder vi på kaffe och bullar (självklart ekologiska).

Vi har valt tiden (14-16) så att du kan kombinera informationsträffen med en trevlig lördagsutflykt till Drottningholm eller Ekerö. 

Adressen är Stångholmsvägen 2, Drottningholm (norr om Slottsparken).

 

Om du inte har bil går det bra att ta buss 177 från Brommaplan klockan 13.35 (missar du den går buss 311 klockan 13.45). Bussarna stannar vid Orangeriet. Gå sedan Rörbyvägen norrut mot Lambarudd.
Följ skylt mot SLU Sötvattenslaboratoriet nedför backen till höger. (Totalt ungefär 1 km att gå.)

Om du behöver skjuts från busshållplatsen, eller undrar över något, ring Arne på 070-5107738. 

Vad: Informationsträff med Slow Food på Sötvattenslaboratoriet
Var: Stångholmsvägen 2, Drottningholm
När: Lördag 9 maj klockan 14.00
Pris: Gratis!

Men för att vi ska kunna planera träffen måste du anmäla dig (och medföljande) till info@slowfood.se senast fredag 8 maj.

 

 
 

More Future Events

 
 
 
 
 
 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *