Slow Food Stockholm info@slowfoodstockholm.se
 

Besök på Sötvattenslaboratoriet är inställt

Vi återkommer efter sommaren med en förnyad inbjudan!

Inblickar i aktuell fiskforskning och annat utifrån ett personligt perspektiv

•  Miljövänlig vattenkraft, finns det?
•  Hur går det för ålen?
•  Vad händer i våra sjöar och i havet när det blir varmare?
Men allra viktigast: vad vill ni själva höra och prata om? Om detta berättar Arne Fjälling, forskare vid Sötvattenslaboratoriet och styrelseledamot i Slow Food Stockholm, på en träff med oss

En söndag i mitten av augusti/september

Arne berättar då också om sin egen forskning kring bland annat kräftor och fiskbestånd, om biologin för några fiskarter och om senaste nytt på forskningsfronten. Men det handlar inte om ett seminarium för experter, utan information för oss som vill äta fisk från både hav och sjö, men som samtidig…t inte vill bidra till utrotningen av arter. I samband med träffen kommer vi också att få en snabbvisning av själva anläggningen och titta in i ålderslaboratoriet där man bestämmer åldern på fisk.

Dessutom bjuder vi på kaffe och bullar (självklart ekologiska). Vi har valt tiden (14-16) så att du kan kombinera informationsträffen med en trevlig lördagsutflykt till Drottningholm eller Ekerö.

Adressen är Stångholmsvägen 2, Drottningholm (norr om Slottsparken). Om du inte har bil går det bra att ta buss 177 resp 311från Brommaplan. Bussarna stannar vid Orangeriet. Gå sedan Rörbyvägen norrut mot Lambarudd. Följ skylt mot SLU Sötvattenslaboratoriet nedför backen till höger. (Totalt ungefär 1 km att gå.) Om du behöver skjuts från busshållplatsen, eller undrar över något, ring Arne på 070-5107738.

Vad: Informationsträff med Slow Food på Sötvattenslaboratoriet

Var: Stångholmsvägen 2, Drottningholm

När: återkommer med datum….

Pris: Gratis!

Men för att vi ska kunna planera träffen måste du anmäla dig (och medföljande) till info@slowfoodstockholm.se

 
 

More Posts in Uncategorized

 
 
 
 
 
 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *