Givande diskussioner och ett antal konkreta förslag på kommande aktiviteter präglade Slow Food Stockholms årsmöte 3 juni. Den kulinariska delen av årsmötet gick i hönsens tecken. Mästerkocken Ulrika Brydling hade lagat en fantastisk buffé med varma och kalla rätter som till stor del baserades på uttjänta värphöns. Att slänga fullvärdig mat rimmar illa med tanken på ett hållbart samhälle. Tack vare entreprenören Nils Wetterlind, och hans företag Scandinavic Organics, bildar uttjänta värphöns i dag grund för allt från ekologiska buljonger till hönsköttbullar. Utifrån samma filosofi tillverkas grönsaksbuljonger gjorda på ekologiska grönsaker som annars skulle ha kastats på grund av ”skönhetsfel”.
Årsmötet valde också en ny styrelse, där ett nytt namn finns med: PG Nilsson (suppleant) som hälsades särskilt välkommen.
Stockholm juni 2015
Norbert Andersson
Årsmötet 3 juni
More Posts in Uncategorized